Lääkehoidoista ei yleensä ole apua raskauspahoinvointiin.

Yleensä oireet eivät haittaa normaalia elämää. Moni kuitenkin joutuu muuttamaan ruokavaliotaan, ja on hyvä jättää kahvi, happamat ja kovin maustetut ruoat pois. Kannattaa syödä usein mutta pieniä aterioita sekä juoda nesteitä, jotka tuntuvat parhaiten pysyvän sisällä. Riittävä lepo, ärsyttävien hajujen, makujen ja tilanteiden välttäminen auttaa myös usein. Lääkehoidoista ei yleensä ole apua.

Useille raskauspahoinvoinnista kärsineille auttavat erityiset pahoinvoinnin ennaltaehkäisyyn valmistetut akupunktiorannekkeet. Rannekkeet ovat tulleet vastikään Suomen markkinoille. Euroopassa ne ovat saavuttaneet suuren suosion ja ne ovat kliinisesti tutkitut ja tehokkaat. Rannekkeet ovat lääkkeetön, turvallinen vaihtoehto pahoinvoinnin hoitoon. Viimeisimpien tutkimustulosten mukaan akupunktiopahoinvointirannekkeiden käytöstä hyötyy selkeästi noin. 70 % aamupahoinvoinnista kärsivistä naisista.

Lievempiä ruoansulatuselimistön vaivoja on useilla naisilla raskauden aikana. Närästys on yleistä raskauden jälkipuoliskolla kohdun mahalaukkuun aiheuttaman mekaanisen paineen vuoksi. Myös ruokatorven ja vatsalaukun välisen sulkijalihaksen jäntevyys vähenee.

Närästykseen voi hankalissa tilanteissa käyttää tilapäisesti happolääkkeitä (esim. Rennie). Ummetuksen hoidossa ja ehkäisyssä kuitupitoinen ruokavalio ja liikunta on tärkeä. Lisäksi voidaan käyttää ummetuslääkkeitä.

» Katso lisää ohjeita ja vinkkejä pahoinvoinnin helpottamiseksi.


KOKEMUKSIA RANNEKKEISTA:

"Pahoinvointirannekkeen ansiosta matkanteko on sujunut ilman oksentelua. Vaimon toinen raskaus on pahoinvoinnin suhteen ollut oireeton, kiitos rannekkeiden." Lue lisää...© 2006 Handshake Trading Oy | Y: 2304112-0 | Rekisteriseloste | Toimitusehdot | Yhteystiedot
Verkkokaupan toteutti Frontside