Matkapahoinvointi häviää yleensä iän mukana.

Herkimpiä sairastumaan ovat 2–12-vuotiaat lapset, sitä vastoin alle 2–vuotiaissa matkapahoinvointi on harvinaista johtuen sisäkorvan tasapainoaistin kehittymättömyydestä. Naisilla matkapahoinvointi on yleisempää kuin miehillä, erityisesti kuukautisten ja raskauden aikana.

Matkapahoinvointi johtuu siitä, että lapsen aivot eivät ole vielä tottuneet tiettyyn liikkeeseen. Aivot eivät osaa yhdistää kehon kokemia liikkeitä ja näköhavaintoja, ja lähettävät sen vuoksi signaaleja, jotka johtavat pahoinvointiin. Aivojen tasapainokeskuksen täytyy ensin oppia tuntemaan uudet liikkeet. Silloin matkapahoinvointia ei enää ilmaannu. Tämän takia matkapahoinvointi häviää yleensä iän mukana, ja lapsi voidaan totuttaa esim. purjehtimiseen. Lasten välillä on suuria eroja. Jotkut alkavat voida helposti pahoin kun taas toiset eivät ollenkaan. Syytä tähän ei tunneta.

Antihistamiinia saa apteekista tabletteina tai mikstuurana ilman reseptiä, ja se sopii parhaiten alle 10-vuotialle lapsille. Yli 10-vuotiaille tarkoitettu, reseptin vaativa skopolamiinilaastari asetetaan korvan taakse. Lapsen iän lisäksi on otettava huomioon, kuinka pitkästä matkasta on kysymys. Antihistamiini sopii parhaiten lyhyille matkoille.

Jos lapsi on lähdössä usean päivän kestävälle purjehdukselle tai automatkalle, skopolamiinia voidaan harkita, sillä laastarin vaikutus kestää kolme vuorokautta. Molemmat lääkkeet aiheuttavat uneliaisuutta ja tarkkaavaisuuden heikentymistä. On tärkeää antaa lääke lapselle jo ennen matkalle lähtöä.

Matkapahoinvointiin tarkoitettujen pahoinvointirannekkeiden on todettu tehoavan erityisen hyvin lasten matkapahoinvointiin.

» Vinkkejä matkapahoinvoinnin helpottamiseksi.


KOKEMUKSIA RANNEKKEISTA:

"Mulle nuo pahoinvointirannekkeet olivat taivaan lahja. Mulla nimittäin alkoi kova oksentelu ja pahoinvointi ja äkkiä apteeksita hakemaan rannekkeet. Mulla meni melkein kaksi vuorokoautta rannekkeiden laitosta kun pahoinvointi hävisi kokonaan ja sen jälkeen siitä ei tarvinnut oikeastaan ollenkaan kärsiä. Suosittelen lämpimästi!" Lue lisää...© 2006 Handshake Trading Oy | Y: 2304112-0 | Rekisteriseloste | Toimitusehdot | Yhteystiedot
Verkkokaupan toteutti Frontside