Raskauden alkuun liittyy monenlaisia kehon antamia merkkejä.

Raskauden alkuun liittyy monenlaisia kehon antamia merkkejä joista nainen voi päätellä olevansa raskaana. Merkit ilmenevät naisilla yksilöllisesti ja voivat olla erilaisia raskaudesta toiseen.

Jos olet raskaana on mahdollista, että sinulla esiintyy joitakin näistä merkeistä. Älä kuitenkaan pelästy sillä yleensä ne kaikki eivät (onneksi) ilmene yhdellä kertaa.

Jos sinulla ei esiinny mitään raskauden merkeistä ei silti kannata huolestua. On nimittäin täysin mahdollista olla raskaana ilman alla lueteltuja tyypillisimpiä raskauden merkkejä.

Tyypillisimmät raskauden merkit

» Kuukautisten poisjääminen. Tämän on varhaisin, selkein ja luotettavin merkki alkaneesta raskaudesta, jos sinulla on säännöllinen kuukautiskierto. Raskaana olevallakin saattaa tosin esiintyä kuukautisten oletettuun aikaan pientä vuotoa tai tiputtelua.

Jos kiertosi ei ole säännöllinen, saatat havaita muita raskauden merkkejä jo ennen kuin havaitset kuukautisten poisjäämisen.

» Väsymys. Raskauden ensimmäisinä viikkoina voit tuntea epätavallista väsymystä. Tämä johtuu todennäköisesti progesteronihormonin määränlisääntymisestä.

» Rintojen muutokset. Raskauden ensimmäisinä viikkoina saatat huomata rintojesi kasvaneen, ne tuntuvat aroilta tai niitä kihelmöi samaan tapaan kuin juuri ennen kuukautisia. Rintojen verisuonet saattavat erottua aiempaa paremmin ja nännit saattavat tummentua.

» Tihentyneet vessakäynnit. Noin 6–8 viikon kuluttua hedelmöitymisestä saatat alkaa heräillä öisin vessakäyntiä varten. Joillakin naisilla esiintyy raskauden aikana myös pientä virtsankarkailua yskiessä,nauraessa tai aivastaessa.

» Mielialan vaihtelut ja stressi. Raskauden alkuvaiheessa sinulla saattaa esiintyä nopeita mielialan vaihteluja sekä itkuherkkyyttä.

» Pahoinvointi. Pahoinvointi ja oksentelu alkaa yleensä 5.–7. viikolla jatkuen 9.–11. viikoille, jolloin se on pahimmillaan ja lakkaa useimmilla lähes kokonaan 14. viikkoon mennessä.

Vaikka pahoinvointia kutsutaankin usein aamupahoinvoinniksi, sitä voi esiintyä myös muina aikoina päivällä ja illalla. Pahoinvoinnin oireita voi kokeilla lievittää akupunktiolla eli ns. pahoinvointirannekkeilla.

Nämä ilmiöt johtuvat elimistön hormonitasojen muutoksista. Makumieltymysten muuttuminen. Saatat huomata, etteivät tee, kahvi tai rasvaiset ruoat enää maistu sinulle. Joillakin naisilla saattaa esiintyä erikoisia mielitekoja esimerkiksi ruokiin, joista he eivät aiemmin ole erityisesti pitäneet.

- Lähde: http://www.clearblue.com/fi/raskauteen-viittaavat-merkit.php


KOKEMUKSIA RANNEKKEISTA:

"Nuo pahoinvointirannekkeet on meidän perheessä käytössä sekä minulla raskauspahoinvointiin, sekä tytöllä matkapahoinvointiin. itsellä alkoi järkyttävä pahoinvointi viikolla 14, joka ei ottanut talttuakseen millään. kuulin ystävältä rannekkeista ja ajattelin, että kokeilen ja kannatti kyllä kokeilla!" Lue lisää...© 2006 Handshake Trading Oy | Y: 2304112-0 | Rekisteriseloste | Toimitusehdot | Yhteystiedot
Verkkokaupan toteutti Frontside